nepovedené barvení vlasů - příliš tmavé

vlasy



Co s tím?

Jen pro pořádek – jde o rostlinné barvení.
Chemické barvy v kadeřnictví vůbec nepoužíváme, takže o nich řeč nebude. Barvy, o kterých budu dále psát, jsou čistě rostlinné. Někdy se jim také říká hennové, nebo obecně přírodní barvy na vlasy.

V posledních asi dvou týdnech se mi sešly hned tři případy takového nepovedeného domácího barvení vlasů. U všech šlo o to, že barva vyšla tmavší, než měla. A jelikož se jedná o poměrně častý případ, něco málo jsem k tomu sepsala.

Asi vás nepotěším, ale když vyjde přírodní barva na vlasy tmavší, než jste chtěli, je to spíš ten horší případ (příliš světlou barvu opravíte raz dva).
Ale beznadějné to není :)

Otázka většinou zní takto: Jakou barvu mám použít na opravu, abych to přírodně zesvětlila?     

To bohužel není tak jednoduché.
Přírodně zesvětlovat nejde vůbec, můžete se ale pokusit urychlit vymývání barvy. Na to se dá použít taková „kyselá kaše“ namíchaná z práškového vitamínu C nebo kyseliny citronové a třeba šamponu nebo Cassie. Po umytí se to nechá 10-20 min na vlasech a pak se vše vypláchne. Výsledek stoprocentně zaručený není, ale nic tím nezkazíte. Taky pomůže vlasy častěji umývat a hodně chodit na sluníčko (experimentujte v létě 🌞).

Čím naopak můžete zkazit hodně je to, když začnete na internetu hledat rady (a najdete jich milion!), kterou barvou to opravit.

Teď je totiž nejdůležitější jedna věc, která je ale zároveň velice těžká. Nesmíte na to totiž dávat ŽÁDNOU DALŠÍ BARVU.

To je naprosto zásadní. Proč?

Každá barva, i ta nejsvětlejší, nebo i bezbarvá Cassia, na té vaší tmavé vytvoří další vrstvu, která tam všechno zafixuje. A to nechcete.

Vím, že je velice těžké jen čekat, až to trochu vybledne, ale věřte mi - v tuhle chvíli je to to nejlepší, co můžete udělat. Teda neudělat 😉

Opravdu vydržte, máte tam (doufám) jen jednu vrstvu, takže půjde celkem rychle dolů. Čekat, čekat, čekat, čas si krátit častým mytím vlasů – aspoň měsíc. Pak teprve můžete začít odstín jemně korigovat.

Pokud mají vlasy i po měsíci nádech do fialkova nebo zelenkava, nebo je to stále o dost tmavší, můžete si namíchat světloučce měděnou – trochu to barevně zneutralizujete. Když to vypadá jakž takž, pokračujte jen v barvení odrostu stejnou barvou jako předtím. Do délek ještě nějaký čas nic nedávejte, nebo používejte jen bezbarvou cassii.

Chce to trochu (no dobře, hodně) trpělivosti, vybledne to.

Jak se nežádoucímu odstínu příště vyhnout?

Důkladně pročítejte popisky. My třeba máme u každé barvy popsané, jak bude vypadat na různých typech (barvách) vlasů. Hledejte informace z více zdrojů. Pokud čerpáte ze zkušenosti někoho jiného tak se ujistěte, že má podobnou tmavost/odstín vlasů jako vy. Stejná barva bude na různých vlasech vypadat úplně jinak. Neřiďte se názvem barvy - málokdy odpovídá skutečnosti.
A až příště zatoužíte po nové barvě, zkuste ji nejdřív buď použít jen na jednom prameni vlasů, nebo ji postupně začněte přimíchávat do barvy, kterou aktuálně používáte. Začněte třeba s 1/4 nebo i méně a přidávejte postupně. Můžete se tak vyhnout nemilému překvapení.

Nebo k nám přijeďte na workshop, napište, poraďte se...jsem tu pro vás.